Smartanalys

 
All smärthandläggning startar med en analys av vilken typ av smärta du har, och vilken smartdiagnos som gäller. Man kommer i allmänhet långt genom att gå igenom sjukhistoria och vad du varit med om - tillsammans med de undersökningar som kan göras på mottagningen. Om så behövs remitteras du för röntgen laboratorieprover och andra speciella undersökningar.

Behandlingsplan
Till specialiteten hör blockader av olika slag, TENS, akupunktur och kanske framför allt olika farmakologiska behandlingar. Vi gör en gemensam plan över antal besök, och mål med behandlingen. Det är inte alltid att nå full smärtfrihet.

Fortsättningen
I allmänhet är det lättare och bättre att ha sin ordinarie läkare, exempelvis distriktsläkaren som fast punkt i vården. Där behandlas också alla andra tillstånd som kan komplicera smärtorna, som hjärtbesvär, infektioner, depression och så vidare. Det utesluter inte att en del patienter har sin fasta punkt på en smärtmottagning, men det är snarare undantag än regel.

Vi utgår från en tidsbegränsad serie besök, med den optimistiska grundsynen att du skall bli så bra att du ej behöver smärtspecialist i fortsättningen.

 

Dela med dig! Dela med dig!

Smärtdoktorn tipsar

Smärtläkarnas fältrop när det gäller läkemedel är "low and slow", d.v.s. börja med små doser och öka långsamt. Då bemästrar man lättare biverkningar och hittar rätt dos lättare. Inte börja med 8 tabletter Citodon om dagen, men kanske 1 eller 2.

Omvärldsnyheter

Gilla oss på Facebook

Feldenkraisövningar

På Britt Bragées blogg kan du finna många bra övningar mot smärta, ångest och oro. Här är några exempel:

Svängande höfter

Snabb ländryggrelax

Smidigare bröstrygg

Skulderövning

Här finner du också artiklar om neurosomatik och forskning om smärta, ångest och nedstämdhet.

Gå till sidan.

Användarinloggning

Annonser

Vi stöder....

Våra vänner